Copyright The Design Chaser 2012. Powered by Blogger.

Search Bar

Social Media

Text Space

THE DESIGN CHASER

Bokanoswsi Apartment by Heju Studio

7.17.2020

Paris-based Heju Studio was founded in 2014 by Hélène Pinaud and Julien Schwartzmann, two architecture graduates who first met on the benches of the École Nationale Supérieure d'Architecture de Strasbourg. With a shared appreciation for Japanese and Scandinavian design, their work is influenced by both, and they create timeless spaces centred around rectilinear lines and minimalist volumes. For their latest project they have transformed a 70s apartment into a functional home for modern day living, while carefully retaining the soul of the original dwelling. Reflecting the studio’s preference for natural materials that develop a patina over time and light wood elements to illuminate the spaces, the renovation marries contemporary design with vintage elements.


Located in Asnières-sur-Seine, in the Île-de-France region, northwest of Paris, the apartment features poured and waxed concrete flooring throughout, providing a refined fluidity that is counterbalanced by the warmth of light wooden ceilings. Arch-shaped alcoves in the living room house different functions and are enhanced by a playful curation of furniture in bold shapes and colours, along with striking art and ceramic pieces. 


Experts at applying touches of colour to highlight architectural elements and create contrasts between dark and light shades, Heju Studio have applied colour in the entrance to create a rhythmic and geometric layout. Designed in a deliberately vintage style with walnut and petrol blue furniture, the kitchen is softened by a beige terrazzo worktop and a light grey waxed concrete splashback. Opposite, a rounded wooden table against a composition of pale pink wall mouldings creates a cosy breakfast nook. 


The light-filled children's room takes its cues from Alvar Aalto, while the master bedroom's more sober aesthetic is enlivened by a headboard made of concrete volumes. Cleverly designed, it serves as a shelf, dressing table and bedside table. The bathroom is centered around natural materials with small clear tiles and white earthenware, while an oversized basin and corner mirror give the illusion of more space. 


Images courtesy of Heju Studio

Visit Heju Studio to see more of their inspiring projects, and follow along on Instagram @hejustudio

Pin ThisShare on Tumblr

0 comments:

Post a comment

 

T.D.C© Theme by Blog Milk