Copyright The Design Chaser 2012. Powered by Blogger.

Search Bar

Social Media

Text Space

THE DESIGN CHASER

Brighton East 2 by InForm

4.12.2021

Demonstrating the emotive power of simplicity, this project by Melbourne based firm InForm does so through a restrained palette and clean but powerful forms. With robust and timeless materials partly inspired by mid-century modernism, the interior brick walls diffuse the separation between inside and out and create textural interest as light moves around the house. Timber, including teak ceilings, large oak doors and wall panels add warmth to the interior and contrast beautifully with the concrete floors and white painted reclaimed brickwork. Refined joinery elements and interior design details featuring marble, timber veneers and mosaic tiles add luxury, texture, and delicacy.






The centrepiece of Brighten East 2 is a dramatic double-height central hall accessed via a generous and lush garden path. A sculptural steel stair and bridge connects the levels of the four-bedroom home and the parents’ domain from the kids’ rooms on the upper level. A central circulation spine provides longitudinal vistas on both levels, which adds drama and accentuates the sense of space. The spine also divides public and private spaces – as well as the main kitchen living area, the ground floor also includes a study and powder room on the public side, while a double garage, cellar, gym, laundry, and pantry are discreetly positioned on the private side.












Lifestyle has been carefully considered, including outdoor living and the relationship between interior and exterior spaces. Adjacent to the main north-facing living space, a generous loggia protects an outdoor entertaining area overlooking the lawn and pool. While at the front of the house a secluded lounge opens to a walled courtyard, offering an alternative more intimate garden experience.



A thoughtful curation of art and furniture by Design by Golden harmonises with the home’s modernist design, focusing on textural and natural elements. The white painted brick walls act as a canvas, bringing attention to the centre of the open plan living area, where a Christopher Blank dining table and Grazia and Co dining chairs take the spotlight.




Design and build: InForm 
Photography: Derek Swalwell
Furniture and Art Curation: Design by Golden  
Styling: Bek Sheppard 
Landscape Design: Jack Merlo Landscape Design 
 

Pin ThisShare on Tumblr

0 comments:

Post a comment

 

T.D.C© Theme by Blog Milk