Copyright The Design Chaser 2012. Powered by Blogger.

Search Bar

Social Media

Text Space

THE DESIGN CHASER

Lullula by Studio Emily Broom

6.05.2020

Based in Copenhagen, Studio Emily Broom was established in 2019 by Australian architect and designer Emily Broom. Having previously designed for renowned architecture and design studios, including Space Copenhagen, Norm Architects and Dorte Mandrup, on projects in Denmark, Sweden, Germany, New York and the UK, Emily's final project prior to setting up her own studio was as Lead Architect and Interior Designer for Sticks ‘N’ Sushi, for Norm Architects. Now developing interior architecture projects across a range of scales, alongside furniture projects, and functional objects for private commission, Studio Emily Broom has recently completed the interior design of Lullula, a studio for voice, music, and education situated in a former 120 year old pharmacy in the heart of Charlottenburg, Berlin.


Sand coloured walls serve as a neutral backdrop for the glossy black C. Bechstein grand piano, which takes centre stage in the front classroom. Along the main wall, three full-length custom-made mirrors backed with solid oak resemble an arcade, bouncing light around the space and playing with the scale of the room. Heavily woven linen floor to ceiling curtains quieten the space both aesthetically and acoustically, whilst natural linen sheers in the front and rear classroom windows provide privacy from the outside world and bring an almost serene quality to the space. An open and flexible floor plan allows for an easy transition between group classes, private lessons, workshops, and a curated calendar of events on weekends and evenings.


The composition of natural stone, wood, linen and woven yarn creates a soft, warm and restful environment to experience the joy of music. Extended throughout the studio right down to the props for classes, the drums, tambourines, rattles, and rhythm sticks for the babies and children are made from wood and natural materials while yoga mats, blankets and bolsters for adult pre and post-natal classes are all responsibly sourced.


As a nod to the original floor tiles in the bathroom, a large trough style enamel basin becomes the focal point. Set against the new half-height wall panelling and topped with a natural stone shelf, the soft curves of the sink are echoed in the custom-made oak mirror that adds a contemporary touch to the room.


In the rear studio, the mushroom coloured walls create an intimate environment for private rehearsals. A Reform kitchenette in ‘iron’ linoleum occupies a corner of the studio with an arched natural stone splash-back behind.

‘It was important for us, that the kitchenette didn’t feel out of place in the rear studio and so we chose to celebrate it with the arched stone splash-back that becomes a piece of artwork and echoes the arched theme throughout the project.’ — Studio Emily Broom


Handcrafted LAMELLA lighting by Le Klint punctuates the ceiling and brings a continuity across the various rooms, while handcrafted ceramic and polished brass wall lights from Haos add a little sparkle and embellishment.

The emphasis on natural materials and muted tones carries through to selected furnishings. Custom-made oak window seats with heavily woven textile cushions provide an opportunity for little ones to sit and take off shoes, or a comfortable waiting area in between classes. The stackable ‘ADD’ stools and ‘PROFILE’ table by Stattmann, which have been custom finished to match the natural oak floor, can be moved around for more flexible seating as required.

Photography by Studio Emily Broom

A beautiful project, Lullula is a result of continuous dialogue between client and architect regarding the importance of natural materials, tactility and a sense of calm. The peaceful space, with its soothing hues and wonderful sense of tranquility, provides the ideal environment for learning.

 

Pin ThisShare on Tumblr

0 comments:

Post a comment

 

T.D.C© Theme by Blog Milk